Jegyeink megvásárolhatóak személyesen az Óbudai Társaskörben (1036 Budapest, Kiskorona utca 7.) vagy a jegy@budapestivonosok.hu e-mail címen keresztül.
Amennyiben az online jegyvásárlással kapcsolatos kérdése van vagy problémát észlel, jelezze az InterTicket ügyfélszolgálati elérhetőségén: Chat alkalmazáson keresztül a Jegy.hu oldalról vagy írjon az interticket@interticket.hu címre.

Program


Csajkovszkij Est - Alexander Simic és a Budapesti Vonósok koncertje

Csajkovszkij Est - Alexander Simic és a Budapesti Vonósok koncertje

Ha igazán romantikus zenére vágyunk, akkor Csajkovszkij biztosan szerepel a válogatásunkban. Az orosz mester 23 évesen vágott bele a nagy kalandba, hogy jogász múltjának hátat fordítva zenésszé képezze magát. Az Andante cantabile, mely az első vonósnégyes lassútétele, már a szerző életében is önálló életet élt.

Figyelem!
Helyszínváltoztatás!
A nagy érdeklődésre való tekintettel nagyobb térbe szerveztük át a koncertet. A Festetics Palotába szóló jegyek automatikusan érvényesek az új helyszínre!
A koncert helyszíne: Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.)

További információkért keressék a szervezők közönségszervezőjét a 0630/352-4246-os telefonszámon!

Csajkovszkij Est - Alexander Simic és a Budapesti Vonósok koncertje

Műsor:

Csajkovszkij: Andante cantabile Op. 11
Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára Op. 33
Csajkovszkij: Vonósszerenád Op. 48
Közreműködik: Alexander Simic – gordonka

Koncertmester: Pilz János

Ha igazán romantikus zenére vágyunk, akkor Csajkovszkij biztosan szerepel a válogatásunkban. Az orosz mester 23 évesen vágott bele a nagy kalandba, hogy jogász múltjának hátat fordítva zenésszé képezze magát. Az Andante cantabile, mely az első vonósnégyes lassútétele, már a szerző életében is önálló életet élt. Egy alkalommal Lev Tolsztoj ült a hallgatóság köreiben, s könnyekben tört ki a mű hallatán.

Az est szólistája a 17 éves Alexander Simic, akire négy éve a Virtuózok III. évadjában figyelhetett fel a szélesebb közönség. Az ifjú csellóművész azóta egy new york-i nemzetközi verseny győztese is lett, a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen pedig Várdai István növendéke. A Rokokó-variációk amellett, hogy igazi bravúr-darab, különleges kincseket rejt. A régi francia stílus pompáját, eleganciáját a 19. század felfokozott érzelemi világán átszűrve tárja elénk. Minden hangja Csajkovszkij sajátja, de a téma és a zenekar összeállítása is a késő 18. századra emlékeztet.

A Vonósszerenád nem hiányozhat mai műsorunkból. Az egyik legősibb műfajnak nagy utat kellett megtennie a lantkíséretes, gyertyagyújtással viszonzott szerelmes daltól a modern koncerttermeket betöltő zenekari muzsikáig. A szerenád azonban mindvégig a rajongás, a vágyódás, az öröm és a szerelem zenéje maradt."