Jegyeink megvásárolhatóak személyesen az Óbudai Társaskörben (1036 Budapest, Kiskorona utca 7.) vagy a jegy@budapestivonosok.hu e-mail címen keresztül.
Amennyiben az online jegyvásárlással kapcsolatos kérdése van vagy problémát észlel, jelezze az InterTicket ügyfélszolgálati elérhetőségén: Chat alkalmazáson keresztül a Jegy.hu oldalról vagy írjon az interticket@interticket.hu címre.

Program


Aktuális előadásokFrankl Péter és a Budapesti Vonósok koncertje

Műsor:
Mozart: D-dúr szimfónia, K 19
Mozart: F-dúr zongoraverseny, K 459
SZÜNET
Brahms: G-dúr vonósötös, op. 111 (vonószenekari előadásban)

Koncertjük elején két Mozart mű hangzik el, köztük 20 év a különbség, de közös bennük, hogy sikert, ünneplést jelentettek a szerző rövid életében. A D-dúr szimfónia Londonban született a mindössze 9 éves komponista tollából. A Mozart család több mint három évig tartó európai körutazása során 15 hónapot tartózkodott az angol fővárosban, előadásaikon rövidebb művek és bravúros zenei mutatványok mellett nyitó- és zárószámként szerepeltek a korai szimfóniák.

Az F-dúr zongoraverseny 29 éves komponistája már Bécsben élve igyekszik megteremteni a független zeneszerző egzisztenciáját. Nyilvános bérleti hangversenyeket rendez, amiknek a bécsi arisztokrácia elővásárlója lesz, az akkori évek jelentik pályája csúcsait. Fő műfaja ekkor a zongoraverseny, ezek a művek saját előadásában különösen nagy sikert hoztak.

Az 57 évesen visszavonulni készülő Brahms utolsó művének szánta a G-dúr vonósötöst. A búcsú melankóliája mellett mégis feltűnő a zeneszerző derűje és energiája. A vázlatok között szerepelt egy 5. szimfónia terve, és bár végül a két brácsás vonósötös mellett döntött a szerző, műve erősen szimfonikus jellegű, mintegy szintézist alkot kamara és zenekari műfajok között. Ezt jeleníti meg a most hallható vonószenekari előadás is.

Covid intézkedések:
Felhívjuk a kedves közönségünk figyelmét, hogy a Zeneakadémián tartandó koncerteken 2021. október 15-től kötelező a  maszkviselés.  
Köszönjük az együttműködésüket!

Ajánló


A Budapesti Vonósok Kamarazenekar immár hagyományosan, ez év végén is ünnepi hangversenyt rendez…